Johan Fretz

Toriman (schrijft / speelt / spreekt)

Nieuws

03-04-2019

Onder de paramariboom staat op de longlist voor het Beste Luisterboek van het Jaar 2019.  Johan sprak het boek zelf met veel smaak in. Klik ook hier voor een teaser. 

22-03-2019

De filmrechten van succesvolle roman Onder de paramariboom – winnaar van de Boekhandelsprijs 2019 – van Johan Fretz zijn verkocht aan filmproducent KeyFilm, de makers van o.a. Soof en Ventoux. Klik hier voor meer informatie.

12-03-2019

Johan vertelt in de Boekenkrant over het winnen van de boekhandelsprijs en zijn boek Onder de paramariboom.

28-02-2019

Johan Fretz wint de Nederlandse Boekhandelsprijs 2019 voor zijn boek Onder de paramariboom. Onder de paramariboom won met ruime meerderheid van stemmen. De goede zoon (Rob van Essen), Gebrek is een groot woord (Nina Polak) en Drift (Bregje Hofstede) eindigden op plaats twee, drie en vier.

04-03-2018

Premiere van de voorstelling ‘ De Zachtmoedige Radicaal ‘ in de Kleine Komedie in Amsterdam. Enkele publiek en persreacties:

Theaterkrant
“Fretz als een tru toriman.”

“Het begint met een krachtige en tot nadenken stemmende rap in Ku Klux Klan-kledij waarin de nare sociale opvattingen en de Gutmensch door elkaar worden gehusseld.”

NRC
“Het persoonlijke maakt Johan Fretz authentiek en origineel”

“In de regie van Rick Stout toont Johan Fretz zich een innemende verteller die in poëtische taal en relativerende grapjes een aansprekend beeld oproept van zijn multiculturele stamboom. „Ik ben de optelsom van toevalligheden”, zegt hij.”

22-01-2018

Het boek ‘ Onder de Paramariboom ‘ is uitgekomen! Te koop in de boekhandel of via deze link.

© 2022 Johan Fretz

Thema door Anders Norén